Vi har en veludviklet kvalitetsproces

Anna Larsson, Tranemo

Vores Fabric Quality Manager Anna Larsson sikrer, at alle de materialer, vi bruger i produktionen, er af høj kvalitet og opfylder vores specifikke krav.


Hvad betyder dit arbejde som Fabric Quality Manager?

Mit arbejde som Tekstil kvalitetschef omfatter en bred vifte. Jeg er blandt andet ansvarlig for Tranemos laboratorie og sørger for, at tekstiler testes til produktion baseret på forskellige testparametre. Jeg er også ansvarlig for ny udvikling af metervarer, hvor vi samarbejder med produktudviklingsafdelingen og vores leverandører om at tilpasse, optimere og skræddersy materialerne, så de passer til vores krav.


Hvordan arbejder vi med kvalitet hos Tranemo?

Tranemo har været ISO 9001 certificeret i mange år. Det betyder, at vi arbejder proaktivt med processer og flow i alle vores afdelinger for at sikre høj kvalitet. Vi har en veludviklet kvalitetsproces både i forhold til løbende produktioner og produktudvikling af nye metervarer. Det faktum, at hver metervare testes og godkendes før produktionen, er et vigtigt udgangspunkt i vores kvalitetsarbejde. Dette resulterer i færre reklamationer, da nogle problemer kan afværges, før produktionsstart. Vi tester og kontrollerer tekstiler i Tranemos interne laboratorium med vægt på egenskaber som vaskbarhed, krymp, farveægthed, rivstyrke og slid. Vi udfører også kvalitetskontroltest på vores inherente flammehæmmende metervarer for andre vigtige egenskaber, såsom flammehæmmende egenskaber og evnen til at afvise vand og kemikalier. Produkter og metervarer er certificeret efter omfattende test i certificerede eksterne laboratorier.


Hvilke fremskridt er der gjort i løbet af det seneste år på kvalitetsområdet i Tranemo?

I foråret 2021 blev vores nye Cantex Weld Stretch (WS) kollektion lanceret med et fuldt fluorcarbonfri efterbehandling, der opnår den kemiske standard EN 13034 for syre og base. I Cantex WS har vi også forbedret slidstyrken, de flammehæmmende egenskaber og levetiden


Hvor vigtigt er Tranemos kvalitetsarbejde for omverdenen?

Gennem innovation og udvikling inden for tekstiler kan vi yderligere forbedre vores flammehæmmende beklædnings beskyttende egenskaber. Dette øger vores brugeres sikkerhed. Derudover værdsætter vi bæredygtighedsaspektet i alle detaljer og har mulighed for at tilbyde bæredygtigt beskyttelsesbeklædning uden at gå på kompromis med brugerens sikkerhed.

Hvordan gavner dette arbejde en bæredygtig udvikling på både kort og lang sigt?

Det kontinuerlige kvalitetsarbejde er nødvendigt for at opretholde en høj standard for inputmaterialer. Gennem innovative og holdbare materialer får vi slidstærkt og bæredygtigt tøj, der holder efter mange vaske og brug.


Visioner for fremtiden inden for kvalitet på Tranemo?

Vi vil fortsat fokusere på bæredygtigheden af de materialer, vi bruger, fra udvælgelse af de mest egnede fibre til projekter, der fokuserer på genanvendelse. I øjeblikket mangler der f.eks. forskning og undersøgelser af visse fibre, som kunne være af interesse for vores fremtidige produktudvikling. Bedre adgang til grundlæggende fakta kunne give os bedre muligheder for fortsat at skabe de mest bæredygtige beskyttelsesløsninger og sikre brugernes sikkerhed.