Bæredygtige produkter er afgørende for klimaet

Image

I dag, hvor virkningerne af klimaændringer har katastrofale følger, er drivhuseffekten og den globale opvarmning skarpe realiteter. Menneskelige aktiviteter forstyrrer balancen mellem natur og klimasystem. For at imødegå klimaforandringer bør alle bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

 

I over 80 år har Tranemo udviklet beskyttelsesbeklædning i verdensklasse på en bæredygtig måde. Fra starten har bæredygtighed været en klar prioritet og en af de stærkeste drivkræfter for vores virksomhed. Nu tager Tranemo et endnu stærkere strategisk greb om emnet bæredygtighed, ved at bruge den nyeste miljøundersøgelse til at udvikle personligt beskyttelsesudstyr. Resultaterne er sammenfattet i Tranemos miljøstrategi, der fokuserer på bæredygtige udviklingsprocesser og effektive klimatiltag.

 

Den seneste forskningsrapport fra forskningsinstitutter i Sverige (RISE) viser, at den mest effektive måde at reducere miljøpåvirkningen af tøj på er at øge tøjets levetid. Hvis vi øger levetiden på en beklædningsdel med en faktor på tre, reduceres kulstofaftrykket og vandforbruget med 65-66 procent. Dette betyder mindre affald og færre ressourcer.

 

Hos Tranemo tager vi miljø- og klimapåvirkninger i betragtning i alle faser af produktets livscyklus, allerede fra produktudviklingsfasen.

 

”Vi har altid haft som mål at fremstille beskyttelsesbeklædning med længere levetid, og denne holdning er dybt indlejret i vores DNA,” siger Max Larsson, administrerende direktør for Tranemo, der sammen med bæredygtighedschef Kristina Alderin driver udviklingen af fremtidens bæredygtige beskyttelse.

 

At skabe beskyttelsesbeklædning og samtidig forbedre bæredygtigheden er en krævende proces. Tranemos mål er at sikre, at brugerne får de mest miljøvenlige produkter, der også giver det rigtige beskyttelsesniveau. Ved at identificere kundens behov lige fra starten, begynder Tranemo med en risikovurdering for at analysere miljøet, som beskyttelsesbeklædningen vil blive anvendt i, de risici det kan blive udsat for og andre vigtige variabler. Denne risikovurdering giver det grundlag, som Tranemo derefter anvender til at træffe velovervejede beslutninger om beskyttelsesniveauer og bæredygtighedsfaktorer.

 

Ifølge Kristina Alderin fremstiller Tranemo beklædningsdele, der er designet til at have den længst mulige levetid, gennem smart design, materialevalg og optimering til industriel vask. Men det er også vigtigt at vide, hvordan man plejer tøjet og sikre at det håndteres korrekt. Tranemo har et af de mest erfarne og kompetente teams i branchen, der altid er klar til at hjælpe virksomhederne med at få mest muligt ud af enhver unik detalje. Dette alene kan yde et væsentligt bidrag til bæredygtigheden.

 

En anden vigtig bæredygtighedsfaktor er, at beskyttelsesbeklædning fra Tranemo er let at reparere. Om nødvendigt kan Tranemo levere et passende reparationssæt og instruktioner for at gøre det muligt at reparere beskyttelsesbeklædningen korrekt. Det betyder, at kunden får tøj, der har en længere levetid, har lavere samlede brugeromkostninger og har minimal indvirkning på miljøet.

 

Ud over at tage proaktive skridt for at maksimere produkternes levetid, bestræber Tranemo sig på at forebygge og reducere miljøpåvirkningen gennem andre klimaforanstaltninger, der er beskrevet i Tranemos miljøstrategi. Vores miljøindsats inkluderer forskellige projekter, der sigter mod at reducere energiforbruget og miljøbelastningen under transporten og forbedre produktionsprocesserne, så vi bruger mindre kemikalier og naturressourcer.