Fluorstoffer i tekstiler

Fluorstoffer i tekstiler

Hos Tranemo anerkender vi at fluorstoffer er en udfordring for både mennesker og miljøet.

I kraft af dette har Tranemo for lang tid siden taget en aktiv beslutning om, at gøre det nødvendige for i fremtiden at fjerne skadelige kemikalier i hele vores produktionskæde.

Image

Tranemo anvender ikke de skadelige PFOS og PFOA (C8-listede) kemikalier som bl.a. er nogle af de kritiske kemikalier der omtales i pressen. Disse kemikalier har længe været på vores "Restricted Substance List" og anvendes derfor ikke i fremstillingen af vores produkter.

Tranemo tager ansvar, ikke mindst med lanceringen i år af markedets første fluorcarbon-fri kollektion Cantex Weld Stretch. Vi er kommet utroligt langt i målsætningen, om ingen udfordrende og skadelige kemikalier i vores produkter, samtidig med at produkternes høje beskyttelse og kvalitet bibeholdes. En udvikling vi er meget stolte over.

Læs mere om Cantex Weld Stretch

Image

Tranemo er et aktivt medlem i ChemSec som er en Europæisk sammenslutning, med globalt udsyn. Her står vi sammen med utallige andre kendte brands og deler vores viden og erfaringer, for at begrænse og helt undgå skadelige kemikalier.

Mere information kan findes på:chemsec.org/pfas

Image

PFAS, er en forkortelse for per- og polyfluoralkylstoffer, er en kemisk familie bestående af næsten 5.000 industrielt fremstillede kemikalier. I fremstillingen foretrækkes PFAS for deres holdbarhed og velfungerende egenskaber. De giver egenskaber som Non-Stick, vandafvisning og anti-fedt til mange typer produkter, herunder kosmetik, fødevareemballage, stegepander, udendørsudstyr og brandslukningsskum.

For yderligere information om vores produkter, er du velkommen til at kontakte kontoret i Hjørring eller en af vores produktspecialister.

Kontor: 96234488 / tranemo@tranemo.dk

Kasper Bræmer, Produktspecialist: 51510662 / kb@tranemo.dk

Joe Nielsen, Produktspecialist: 24870057 / jn@tranemo.dk

Jimmy Larsen, Business Development Manager: 93633434 / jl@tranemo.dk