Customer Case Alcoa

Customer Case Alcoa

Alcoa Norway ANS er en del af Alcoa Corporation (AA: NYSE), en af verdens førende aluminiumsproducenter og driver i dag smelteanlæg i Lista og Mosjøen i Norge. De to anlæg har en samlet årlig produktion på 286.000 tons aluminium og leverer kvalitetsprodukter - hovedsagelig til europæiske valseværker og støberier.

Udfordringen

Alcoas aktiviteter på smelteværket i Mosjøen skaber et hårdt miljø, der stiller strenge krav til personligt sikkerhedsudstyr for at give den bedst mulige beskyttelse og komfort.

"Vi begyndte at arbejde med Tranemo i 2015, da vi erfarede, at det beskyttelsesbeklædning, der blev brugt i vores elektrolyseafdeling, ikke var modstandsdygtigt over for smeltede salte og metal. Det betød, at der var risiko for, at brugerne fik forbrændinger, hvis smeltet metal klæbede sig til deres arbejdstøj”.

-        John Egil Marken, Safety Manager, Alcoa Mosjøen 

Risikoanalyse for smelteanlæg

- Stænk af smeltet aluminium
- Flamme og varme
- Varmestress
- Trafikulykker (begrænset risiko)

Arbejde med smeltet aluminium kræver beskyttende beklædningsgenstande, der er certificeret til EN ISO 11612 D3. Hvis smeltet metal klæber til beklædningsgenstande kan det forårsage forbrændinger. For at minimere risikoen for personskade sætter standarden visse designkrav såsom tildækkede lommer og skjult metaltilbehør. Reflekterende detaljer og områder med høj synlighed sikrer også, at brugerne er klart synlige i industrielle miljøer - for eksempel hvor trucks og portalkraner udgør en fare. 

Løsningen

”Efter at have vurderet Alcoas beskyttelsesbehov konkluderede vi, at det, der var brug for, var beskyttelsesbeklædning, der opfyldte kravene i EN ISO 11612 D3 og tilbød det højeste beskyttelsesniveau mod stænk af smeltet aluminium. I samråd med Alcoa udviklede Tranemo en særlig kollektion, der opfyldte deres behov for fuld beskyttelse kombineret med praktiske funktioner som lommer og øget synlighed".

-        Pål Branderud, Managing Director, Tranemo Norge.

En særlig funktion ved denne kollektion er, at det lykkedes Tranemo at udvikle en unikt uldbaseret flammehæmmende serie, der kombinerer et godt niveau af komfort med det højeste niveau af beskyttelse mod smeltet aluminium. Tøjet i kollektionen er også forstærket på udsatte områder og giver øget synlighed for at forbedre sikkerheden mod trafikulykker i industrielle miljøer. 

Resultatet af

Det løsningsorienterende partnerskab og den effektive dialog mellem Alcoa og Tranemo var nøglen til gode resultater. En anden vigtig faktor var regelmæssige opfølgningsmøder, der gav Tranemo feedback mht. pasform, brugerkomfort og resultaterne af bærerens test, så der kunne foretages yderligere forbedringer eller ændringer.

"Vi fandt at Tranemo var en professionel partner, der forstod vores særlige behov og udviklede en god beskyttelsesløsning, som vores medarbejdere er tilfredse med".

-        John Egil Marken, Safety Manager, Alcoa Mosjøen