KRAV TIL LOGOMÆRKNING

Mærkning af arbejdstøj med et firmalogo er meget almindeligt, og Tranemo leverer omkring 100.000 mærkede tøj hvert år. Ved mærkning af flammehæmmende tøj er det vigtigt at forstå, at beklædnings certificeringer stiller krav til forskellige typer mærkning, og at en forkert løsning kan have en negativ indvirkning på tøjets beskyttende egenskaber. Transfertryk, etiketter og emblemer der er mindre end 10 cm² behøver ikke godkendelse iht. standarden EN ISO 14116.

 

TRANSFERTRYK

Transfertryk skal testes og godkendes inden de anvendes på flammehæmmende beklædning. De transfertryk, som Tranemo fremstiller, er testet og godkendt i henhold til EN ISO 14116 og EN ISO 1149-5, når de monteres på flammehæmmende tøj fra Tranemo. Et transfertryk holder på varmen i længere tid end metervaren, når det eksponeres for høj varme. Ud fra sikkerhedshensyn, bør der derfor ikke anvendes store heldækkende transfertryk. Den bedste placering er hvor der er flere lag stof, der kan beskytte huden.Ved fremstilling af transfer bruger Tranemo InduTrans 15FR, en allround-transfer, som fungerer på de fleste stoffer. Når den påføres på Tranemos flammehæmmende materialer, opfylder transfertryk kravene i EN ISO 14116 indeks 3. Et transfertryk holder på varmen i længere tid end metervaren, når det eksponeres for høj varme. Ud fra sikkerhedshensyn, bør der derfor ikke anvendes store heldækkende transfertryk. Den bedste placering er hvor der er flere lag stof, der kan beskytte huden. 

EMBLEM

Emblemer som monteres på flammehæmmende beklædning skal producers af flammehæmmende materiale. EN 1149-5 kræver at emblemet er monteret permanent.

BRODERI

Hvis der broderes på flammehæmmende beklædning skal der broderes med flammehæmmende tråd. Fejlagtig broderi, emblem eller transfertryk kan have en negativ effekt på beskyttelsen i beklædningen.

TRANSFERTRYK PÅ FLUORESCERENDE BEKLÆDNING

Hvis en beklædningsgenstand certificeret i henhold til EN ISO 20471 stadig skal opfylde standard minimumskravet for fluorescerende overflade efter montering af logo, må logoet ikke være for stort eller anbringes på den fluorescerende overflade. Derfor bør bukser ikke påføres logo på den fluorescerende overflade. Den samme anbefaling gælder for overdele certificeret i henhold til EN ISO 20471 klasse 3, med relativt lille fluorescerende overflade (fx kortærmet tøj, dame sortimenter eller beklædning med meget kontraststof). Kontakt Tranemo for at kende Hi-Vis arealet på beklædningen for oplysning af begrænsningen.

KRAV TIL LOGO-MÆRKNING

StandardTransfertrykBroderiEmblem
EN ISO 11612
IEC 61482-2
EN 61482-2

EN ISO 11611
EN 13034 Type PB [6]
Transfertrykket skal være godkendt iht. EN ISO 14116 Index 3. Bør monteres hvor der er flere lag af stof. Undgå transfertryk som dækker store dele af beklædningen.Broderitråden skal være godkendt iht.EN ISO 14116 Index 3. Bør monteres hvor der er flere lag af stof.Baggrundsstoffet på emblemet skal være godkendt iht. EN ISO 14116 Index 3.
EN 1149-5 Transfertryk bredere end 5 cm, med et overfladeareal større end 100 cm² og en tykkelse på mere end 2 mm skal testes i henhold til EN 1149-5.Broderi bredere end 5 cm, med et overfladeareal større end 100 cm² og en tykkelse på mere end 2 mm skal testes i henhold til EN 1149-5.Emblemer bredere end 5 cm, med et overfladeareal større end 100 cm² og en tykkelse på mere end 2 mm skal testes i henhold til EN 1149-5 og være permanent fastgjort på tøjet.
EN ISO 20471Maximal størrelse beror på beklædningens Hi-Vis areal.Maximal størrelse beror på beklædningens Hi-Vis areal.Maximal størrelse beror på beklædningens Hi-Vis areal.