Pleje

For at maksimere sikkerhedstøjets levetid er det vigtigt at behandle det rigtigt, da det giver god økonomisk fornuft og også bidrager til bæredygtighed - det mest miljøvenlige produkt er trods alt det, der aldrig skal produceres. Beklædningens levetid påvirkes i alle faser, fra køb til bortskaffelse.

INDKØB

Det første og vigtigste trin, når det kommer til at investere i sikkerheden for dit personale, er at sikre, at de kan arbejde sikkert ved at udføre en risikoanalyse. Tranemo har ikke en multinorm tilgang, men udvikler i stedet hver enkelt beklædningsdel ved hjælp af materialer og funktioner, der er designet til at imødekomme specifikke arbejdsforhold eller risici - og dermed give brugeren den bedst mulige beskyttelse og komfort. Vores omfattende erfaring inden for produktudvikling, især med flammehæmmende materialer, betyder, at vi kan guide dig til de rigtige kollektioner og modeller. Når risikoen er identificeret, er det næste trin at finde arbejdstøjet, der er behageligt og passer godt, så alle bruger det hver dag. Derfor tilbyder vi tøjet i en lang række størrelser, så alle kan finde en størrelse, der passer, hvilket er vigtigt for at opnå fuld beskyttelse. De fleste af vores bukser findes i 3 længder.

ANVENDELSE

Alt certificeret sikkerhedstøj leveres med brugervejledninger, der beskriver standarder og krav, og giver tip til, hvordan man skal bære og pleje tøjet. Før tøjet benyttes, er det vigtigt at læse disse instruktioner igennem for at finde ud af, hvilken beskyttelse tøjet giver, og hvordan det skal anvendes. Sikkerhedsbeklædningen har en etiket indvendig, der beskriver detaljer om de certificeringer, det opfylder, men for at opnå fuld beskyttelse, er det ofte nødvendigt at bære ekstra personligt beskyttelsesudstyr (PPE), såsom handsker og sko. 
 

VASK

Det er vigtigt, at flammehæmmende beklædning vaskes professionelt og i henhold til særlige instrukser, som sikrer, at sikkerhedsfunktionerne ikke ødelægges som følge af snavs. Der må kun anvendes syntetisk vaskemiddel. Brug ikke vaskemiddel baseret på sæbe eller skyllemiddel. Tøjet må ikke bleges.

Tranemo anbefaler:

  • Sikkerhedsbeklædning certificeret i henhold til EN ISO 20471 skal vaskes separat, alternativt sammen med andet beklædning, der er certificeret i henhold til EN ISO 20471.
  • For beklædning, der indeholder uld, er det ekstra vigtigt med den rigtige håndtering. Uld er følsom over for høj pH og bør derfor vaskes i neutral pH og med en skånsom vaskeproces. Sikkerhedsbeklædning, der indeholder uld, skal vaskes på et specielt uldprogram.
  • For at imødekomme kravene i EN 13034 skal sikkerhedstøjet genimprægneres om nødvendigt for at opretholde kemikalie beskyttelsen. Dette sikkerhedsbeklædning bør kun vaskes i industrielle vaskerier, som har mulighed for at genimprægnere med den korrekte proces.

Kontakt Tranemo for nærmere information om vaskeprocedurer og detaljerede plejeinstruktioner.

TVÄTTSYMBOLER

Vaskes ved max. 40°C Vaskes ved max. 40°C Tørretumbles ved lav temperatur Tørretumbles ved lav temperatur
Vaskes ved max. 40°C, skånevask Vaskes ved max. 40°C, skånevask Bør ikke stryges /strygefri Bør ikke stryges /strygefri
Vaskes ved max. 60°C Vaskes ved max. 60°C Tåler strygning ved max. 110°C Tåler strygning ved max. 110°C
Vaskes ved max. 60°C, skånevask Vaskes ved max. 60°C, skånevask Tål strykning med max 150°C Tål strykning med max 150°C
Må ikke tørretumbles Må ikke tørretumbles Tåler strygning ved max. 150°C Tåler strygning ved max. 150°C

PÅVARMEDE REFLEKSER

Påsyede reflekser kan føles hårde, stive og give en ubehagelig fornemmelse på strik, der ofte er blødt og elastisk. Brug af påvarmede reflekser, gør tøjet mere fleksibelt sammenlignet med almindelige påsyede reflekser. Selv på lettere beklædningsgenstande i vævede materialer har påvarmede reflekser en fordel med hensyn til komfort. For at opretholde reflektionen skal disse påvarmede reflekser vaskes ved neutral pH, dvs. brug ikke vaskemidler med pH over 8.

Tranemo anbefaler:

  • Vask ved maks. 60°C
  • Undgå alkaliske vaskemidler, pH <8 anbefales.
  • Brug ikke blødgørere, blegemidler eller optisk hvidt.
  • Vi anbefaler hænge tørring eller tørretumbler ved maks. 60°C. Til tunneltørring anbefales maks. 100°C.

VEDLIGEHOLD

Efter vask skal beklædningen inspiceres af en sikkerhedsansvarlig eller en anden kvalificeret person. Brug ikke beskadiget beskyttelsesbeklædning, der ikke kan repareres (f.eks. huller eller slid, defekt lukning osv.). Mindre skader som ikke påvirker beklædningens beskyttende egenskaber kan repareres. Forlængelse af tøjets levetid ved at reparere dem vil gøre miljøpåvirkningen mindre. Reparationer bør ikke forringe beklædningens ydelse; og eventuelle reparationer bør kun udføres i overensstemmelse med Tranemos instrukser og ved brug af identiske metervarer og komponenter. Tranemo kan om nødvendigt tilbyde passende reparationssæt og give instruktioner til reparation af PPE.

UDSKIFTNING OG BORTSKAFFELSE

Hvis beklædningen har været i direkte kontakt med ild eller kraftig varme, kan den være porøs og svækket og bør derfor kasseres. Hvis beklædningen har været udsat for kemikalier, som er trængt igennem stoffet, betyder det normalt, at beskyttelsen er nedsat, og det bør overvejes, om tøjet skal udskiftes og kasseres.
For yderligere oplysninger henvises til vores hjemmeside www.tranemo.dk. Vi kan også afholde et kursus i flammehæmmende beklædning i din virksomhed.

Skötselråd