Pleje

For at maksimere sikkerhedstøjets levetid er det vigtigt at behandle det rigtigt, da det giver god økonomisk fornuft og også bidrager til bæredygtighed - det mest miljøvenlige produkt er trods alt det, der aldrig skal produceres. Beklædningens levetid påvirkes i alle faser, fra køb til bortskaffelse.

 

INDKØB

Det første og vigtigste trin, når det kommer til at investere i sikkerheden for dit personale, er at sikre, at de kan arbejde sikkert ved at udføre en risikoanalyse. Tranemo har ikke en multinorm tilgang, men udvikler i stedet hver enkelt beklædningsdel ved hjælp af materialer og funktioner, der er designet til at imødekomme specifikke arbejdsforhold eller risici - og dermed give brugeren den bedst mulige beskyttelse og komfort. Vores omfattende erfaring inden for produktudvikling, især med flammehæmmende materialer, betyder, at vi kan guide dig til de rigtige kollektioner og modeller. Når risikoen er identificeret, er det næste trin at finde arbejdstøjet, der er behageligt og passer godt, så alle bruger det hver dag. Derfor tilbyder vi tøjet i en lang række størrelser, så alle kan finde en størrelse, der passer, hvilket er vigtigt for at opnå fuld beskyttelse. De fleste af vores bukser findes i 3 længder.

ANVENDELSE

Alt certificeret sikkerhedstøj leveres med brugervejledninger, der beskriver standarder og krav, og giver tip til, hvordan man skal bære og pleje tøjet. Før tøjet benyttes, er det vigtigt at læse disse instruktioner igennem for at finde ud af, hvilken beskyttelse tøjet giver, og hvordan det skal anvendes. Sikkerhedsbeklædningen har en etiket indvendig, der beskriver detaljer om de certificeringer, det opfylder, men for at opnå fuld beskyttelse, er det ofte nødvendigt at bære ekstra personligt beskyttelsesudstyr (PPE), såsom handsker og sko. 
 

VASK

Når tøjet bliver snavset, skal det vaskes korrekt - mest ideelt af et industrielt vaskeri. Regelmæssig, professionel vask i henhold til de specificerede plejeinstruktioner er vigtig for at bevare det beskyttelsesniveau, som tøjet yder. På grund af variationerne i vaskeprocesser, der bruges af forskellige industrielle vaskerier, anbefaler Tranemo, at hver beklædningstype testvaskes, før endelig beslutning. Brugerinstruktionerne, der leveres med hver beklædningsdel, inkluderer generelle vaskeinstruktioner, mens specifikke vaskeinstruktioner findes i tøjet.

 

PÅVARMEDE REFLEKSER

Refleksbånd, der er syet på beklædning, kan føles stift og ubehageligt - især på t-shirts og sweatshirts, der er bløde og fleksible. For at undgå dette bruger Tranemo segmenterede påvarmede reflekser på alle t-shirts og sweatshirts og på f.eks. skjorter, der er fremstillet af lette vævede metervarer. For at opretholde reflektionsevnen anbefaler Tranemo at vaske ved højst 60 ° C med et neutralt pH-niveau. Brug ikke alkaliske rengøringsmidler med pH over 8, blødgørere, blegemiddel eller optisk hvidt. Beklædningsgenstande med påvarmede reflekser kan lufttørres, tørre tumbles (højst 60 ° C) eller tunneltørres (højst 100 ° C).

 

VEDLIGEHOLD

Efter vask skal beklædningen inspiceres af en sikkerhedsansvarlig eller en anden kvalificeret person. Tøjet må ikke bruges, hvis det er beskadiget på en måde, der kan påvirke dets funktion eller beskyttelsesniveau. Hvis der er mindre skader, der ikke nødvendigvis påvirker beskyttelsen eller ydeevnen af tøjet, kan det repareres for at maksimere levetiden. Reparationer skal udføres med identiske metervarer og i overensstemmelse med Tranemo´s instruktioner til reparation. Om nødvendigt kan Tranemo levere et passende reparationssæt og instruktioner for at gøre det muligt at reparere beskyttelsesbeklædningen korrekt.

 

UDSKIFTNING OG BORTSKAFFELSE

Når beklædning er blevet slidt eller udsat for flammer eller høj varme, kan det blive mørt og svækket og skal derefter kasseres. Hvis beklædningen er blevet udsat for kemikalier, der er trængt ind i materialet/metervaren, kan dette også reducere beskyttelsesniveauet, og tøjet skal evalueres for at afgøre, om det skal kasseres.

 

Skötselråd