Samarbejde

UNGT ENTREPRENØRSKAB FINDER NYE ANVENDELSESOMRÅDER FOR TEKSTIL FRA TRANEMO

I efteråret 2018 blev Tranemo spurgt af firmaet Flameless, om vi kunne forestille os at sælge overskydende metervarer til dem og deres forretningskoncept: Flammehæmmende forklæder. Virksomheden, som dengang var nystartet, drives af Jonathan Anderson, Peter Hörstedt, Vendela Palmqvist og Ida Andersson. Som en del af Tranemo World Care var dette et åbenlyst samarbejde for Tranemo. Vi var også nysgerrige på virksomheden og benyttede lejligheden til at lave et interview med de unge bag forklæderne.

Hvordan kom I på denne forretningsidé?

Vi havde adgang til flammehæmmende tekstiler, der skulle kasseres. Vi tænkte, hvad kan vi gøre med dette? Så kom ideen om at producere forklæder. Det føltes som en god idé, var let at producere, og vi forventede, at vi kunne sælge mange.

Hvordan kom I på designet??

Vi ringede rundt til forskellige kokke for at høre, hvilke funktioner et forklæde måtte have. Baseret på dette syede vi en lomme og en løkke til håndklæde.

Hvad er unikt ved forklædet?

Sikkerhed er det vigtigste, men vi stræber efter at gøre hvert forklæde unikt. Vi kombinerer med mange forskellige lommer og håndklædestropper. Hvis du køber et forklæde fra os, har ingen det samme. Alt, hvad vi bruger, er overskydende materiale og tekstiler, der rent faktisk burde have været kasseret, også læder og emballagen, forklæderne leveres i. Det er vigtigt for os, at produkterne er miljøvenlige.

Hvordan foregår produktionen?

De skar delene op på Tranemo. Derefter sys forklæderne på Idésömnad i Borås. Lommer og håndklædeskinner er lavet af læder fra Elmo. Vi syr dem selv. Det er vigtigt for os, at al produktion finder sted lokalt. Vi havde muligheden for at producere i Polen, men det ønskede vi ikke. Alt skal foregå i nærmiljøet. Vores image skal være bæredygtighed.

Hvem køber forklædet?

En stor del er gået til virksomheder. Vi har markedsført forklædet som en julegave til virksomheder. Vi har også solgt meget til privatpersoner via sociale medier, messer og julemarkeder.

Har I lært noget af at skabe et ungt iværksætteri?

At det er vigtigt at have en vision med langsigtede mål. Meget i forbindelse med produktion og regler. Vi har fået indblik i, hvordan vi kan drive en virksomhed, hvordan man opfører sig, og hvordan vi bygger et Brand.

Hvad er jeres tanker om virksomhedens fremtid??

På nuværende tidspunkt har vi kun et forklæde, men ideen er, at vi udvider med handsker, grydelapper og håndklæder.

Flameless - Ett samarbete med Tranemo