Smeltet metal & Støberier

Arbejdsmiljøet i smelteanlæg og støberier indebærer ofte høje temperaturer, intens strålevarme og risikoen for sprøjt af smeltet metal. For at imødegå disse risici er der normalt behov for kategori III PPE-beklædning. For at undgå skader, kræves der flammehæmmende beklædning, der opfylder EN ISO 11612, og afhængigt af den metaltype der arbejdes med skal beskyttelsesbeklædningen også være certificeret i henhold til det korrekte kodebogstav.

RISIKOANALYSE

  • Sprøjt fra smeltet metal
  • Ild og høj varme
  • Varmebelastning
  • Lysbue (lejlighedsvis)
  • Trafikulykker (begrænset)


RISIKOVURDERING

Smeltet metal, der klæber til tøjet, kan forårsage forbrændinger. For at minimere denne risiko definerer EN ISO 11612 D og E nogle designkrav, såsom lukkede lommer og skjulte metaldele,
eftersom metal er varmeledende. Varmestress er også en risiko i disse miljøer. For at blokere for strålevarmen og øge beskyttelsen anbefales et Tranemo Skinsafe™ -system på 2 eller 3 lag. Luftgabet mellem lagene beskytter bæreren mod varme og energi. Meget af Tranemo beklædningen indeholder også synlighed for at undgå trafikulykker.


Jern og stål

Når du arbejder med smeltet jern eller stål, har du brug for beklædning, der er certificeret i henhold til EN ISO 11612 E1-E3 - hvor E3 er det højeste niveau. Hvis tøjet kan beskytte mod smeltet jern og metallet ikke klæber til overfladen, kan det normalt også anvendes til beskyttelse mod smeltet kobber, smeltet fosforbronze og smeltet messing. 


Aluminium 

Når du arbejder med smeltet aluminium, har du brug for beklædning, der er certificeret i henhold til EN ISO 11612 D1-D3 hvor D3 er det højeste niveau. Hvis tøjet kan beskytte mod smeltet aluminium og metallet ikke klæber til overfladen, kan det normalt også anvendes til beskyttelse mod smeltet aluminiumsbronze og smeltet mineraler.


Zink

Zink udfordrer PPE-tøjet på en meget speciel måde, da Zink stænk klæber sig til de fleste metervarer. Yderlaget på Tranemo Apex-serien består af aramid, som er meget modstands dygtig selv når zink stænkene klæber til metervaren. For at blokere for strålevarmen og øge beskyttelsen har Apex også dobbelt lag stof, foran på jakke og buks. Når du arbejder med smeltet zink, skal du have tøj, der er certificeret mindst i henhold til EN ISO 11612, fremstillet i en metervare, der har højere nedbrydningstemperatur end 420°C (smeltepunkt for zink).


Andre metaller

Andre metaller og legeringer har forskellige smeltetemperaturer, viskositet og produktionsprocesser, som vil udfordre PPE / beklædningen på forskellige måder. Hvis du arbejder med andre smeltede metaller, bedes du kontakte os. Vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til din virksomhed.