SVEJS

Symbol EN ISO 11611

EN ISO 11611

Beskyttelsesbeklædning til brug under svejsning og beslægtede processer

Denne standard specificerer PPE-beklædning, som bruges under svejsning eller beslægtede processer, hvor der er risiko for sprøjt (små stænk med smeltet metal), kort tids kontakt med ild, strålevarme fra buen og elektrisk stød ved kortvarig kontakt med strømførende elektriske ledere, med en spænding op til ca. 100 V DC under normale svejseforhold. 


Standarden er opdelt i to forskellige klasser med forskelligt risikoniveau. Tekstilmaterialets funktion under svejsning er testet med 15 dråber (klasse 1) eller 25 dråber (klasse 2) smeltet metal. Tøjets design er også et parameter i CE-mærkningen af svejsebeklædning. UV- og varmestrålingen fra svejsning vil også udfordre PPE og for at forhindre påvirkningen har metervarer i klasse 2 normalt en højere vægt.

KlasseDefinitionAntal af dråber testet*Strålevarme, RHTI24(Reaktionstid, sekunder)Elektrisk modstand Ω
1Beskyttelse mod mindre farlige svejseteknikker og situationer, som forårsager mindre sprøjt og strålevarme.15≥ 7> 105
2Beskyttelse mod mere farlige svejseteknikker og situationer, som forårsager mere sprøjt og strålevarme.25≥ 16> 105


De fleste Tranemo FR-metervarer opfylder kravene i standarden, mindst klasse 1. I virkeligheden er slibning og skæring de sværeste udfordringer, da slibning / skæring altid spreder mere end de 25 dråber, der er testet i klasse 2. Tranemo udfører interne metervare tests med både svejsning og slibning / skæring kombineret med bæretest sammen med kunder. Tranemo har forskellige anbefalinger til forskellige svejse arbejdsområder.

Image