SVEJSNING

En svejser, der konstant udsættes for svejsegnister og gløder, har brug for holdbar beskyttelsesbeklædning, der ikke fanger svejsesprøjt, hverken i selve stoffet eller i lommerne. Den varme og UV-stråling, som svejseren udsættes for, er også farlig, og vi anbefaler brug af et Tranemo Skinsafe-system med ventileret svejsebeklædning.

RISIKOANALYSE

  • Gnister og gløder
  • Flammer og varme
  • Strålevarme

RISIKOVURDERING

Ved længerevarende svejsning, er der behov for beklædning der er certificeret iht. EN ISO 11611 klasse 2, hvilket er det højeste niveau af beskyttelse, kombineret med EN ISO 11612. Designet er meget restriktivt i EN standarden for at sikre at svejse-gnister og gløder ikke klæber til tøjet, eller ender i en åben lomme. Vi har tilføjet skjulte ventilationskanaler for at øge komforten. For at isolere mod varmestråling og for at øge beskyttelsen anbefales et Tranemo Skinsafe ™ system i to eller tre lag.


Gnister fra slibning og skæring er en hård udfordring for metervaren på grund af den store mængde gnister. Tranemo udfører altid interne tests på alle flammehæmmende metervarer for at kunne anbefaler det bedste valg til slibning/skæring.


Valg af beskyttelsesbeklædning afhængig af processen
Klasse 1Manuelle svejseteknikker med lysbue; Gas svejsning. TIG svejsning. MIG svejsning. Micro plasma svejsning. Slaglodning. Punkt svejsning. MMA svejsning (med rutile- elektroder).
Klasse 2Manuelle svejseteknikker med dannelse af store dråber og sprøjt; MMA svejsning (med basisk eller cellulose- elektroder). MAG svejsning med CO2 eller blandet gas). MIG svejsning (med høj strøm). Rørtrådssvejsning. Plasmaskæring. Ilt & gas samt kulfugning. Ilt & gas skæring. Termisk sprøjt.
Valg af beskyttelsesbeklædning afhængig af miljøet
Klasse 1Betjening af maskiner; CNC flammeskæring, cnc plasmaskæring, svejserobot, thermisk sprøjt fra svejsebænk.
Klasse 2Betjening af maskiner; I trange rum, ved under op-svejsning/skæring eller i sammenlignelige trængte og låste arbejds stillinger.